×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Cetățenia activă - de la vorbe la fapte (dialog pe teme europene)

1

Primul dialog pe teme europene organizat de echipa Centrului de Informare „Europe Direct" (CIED) – Bacău în 2018, având ca temă Cetățenia activă – de la vorbe la fapte, s-a desfășurat pe 17 aprilie, începând cu ora 12:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău. Pornind de la inițiativele Programului Europa pentru cetățeni 2014-2020, membrii echipei CIED Bacău și-au propus să invite cetățenii băcăuani la o serie de dialoguri şi dezbateri ancorate în realitățile actuale, sociale, economice și politice ale Uniunii Europene. Motivația organizării acestui gen de evenimente rezidă în faptul că activităţile de comunicare în cadrul comunităţilor locale deservite de CIED Bacău în perioada 2013-2017 au înregistrat un feed-back pozitiv, iar nivelul de interes şi participare la consultări publice pe diverse domenii politice este în continuă creştere.

Pe parcursul evenimentului de astăzi, cei doi invitați – doamna Marta Butnaru, inspector de specialitate în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Județului Bacău și domnul Gabriel Carnariu, președinte al Federației Tinerilor din Bacău au intrat în dialog direct cu studenții Facultății de Litere de la programele de Comunicare și relații publice (anul I) și Filologie (anul II și III). Acestora li s-a alăturat un grup de liceeni de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Bacău, voluntari în cadrul proiectului „Bacău – Capitala Tineretului din România". Moderatorul acestui dialog a fost masteranda Maria Bocicov, care își desfășoară practica de specialitate în cadrul CIED Bacău. Din partea centrului, au fost gazde ale evenimentului dna coordonator lector univ. dr. Nadia Morărașu, dna consilier de comunicare conf. univ. dr. Luminița Drugă și domnișoara decan. conf. univ. dr. Brîndușa Amălăncei.

Încurajați de interesul manifestat de participanții la dialog, CIED Bacău va continua în lunile următoare seria de activităţi de comunicare sub forma unor dialoguri cetățenești între reprezentanți ai CE în România, europarlamentari, reprezentanți ai autorităților locale și naţionale, reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale şi diferite categorii de publicuri-ţintă, insistând pe aducerea în prim plan a unor aspecte importante din viaţa oricărui cetăţean care trăiește în Bacău, aspecte care pot fi influenţate sau modificate de noi oportunităţi create la nivel european. 

Concurs foto "My Social City”
„Viitorul tinerilor europeni – dialog local privin...

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar