Consultare publică privind inițiativa cetățenească europeană

MACHETA-CONSULTARE-PUBLIC

Inițiativa cetățenească europeană, prevăzută în Tratatul privind Uniunea Europeană, le permite cetățenilor UE să participe direct la elaborarea politicilor UE, solicitându-i Comisiei Europene să facă o propunere legislativă. Pentru a fi luată în considerare de către Comisie, o inițiativă trebuie să întrunească sprijinul a cel puțin un milion de cetățeni UE din cel puțin șapte state membre. Comisia trebuie să decidă dacă va face sau nu o propunere legislativă și să își motiveze decizia. 

Continue reading
0
31 Hits

România, atenționată pentru monitorizarea calității aerului

europenii-doresc-o-politica-a-ue-mai-ferma-in-domeniul-calitatii-aerului-6597

 România a fost atenționată miercuri, 14 iunie, în legătură cu deficiențele semnificative în ceea ce privește monitorizarea poluării aerului pe întregul său teritoriu. Astfel, ea a primit o scrisoare de punere în întârziere în ce privește respectarea obligațiilor de stat membru, deoarece nu a reușit să creeze o rețea de monitorizare care să respecte standardele și cerințele UE în vederea evaluării eficiente și a îmbunătățirii calității aerului.

Continue reading
0
38 Hits

30 de ani de Erasmus+

logo_erasmus_ro_refacut_eramsus_30_ro_logo_ep2

Sărbătorirea oficială la nivel european a celei de-a 30-a aniversări a programului Erasmus a avut loc la Strasbourg, Franța, pe 13 iunie 2017. Tinerii, beneficiarii programului Erasmus +, directorii Agențiilor naționale Erasmus + și membrii Parlamentului European și ai Comisiei Europene au fost invitați să celebreze realizările programului și să construiască împreună viitorul programului Erasmus + după 2020.  

Continue reading
0
44 Hits

Cerere de propuneri de proiecte de administrare "Centre de informare Europe Direct"

A.EuropeDirect-fondBleu

Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează cererea de propuneri de proiecte având ca scop selectarea de parteneri care să administreze „Centre de Informare Europe Direct" (CIED/EDIC).

Obiectivul prezentei cereri este de a forma o rețea de astfel de Centre, care să abordeze teme europene relevante pentru publicul de la nivel local și regional, să promoveze dialogul pe astfel de teme și să coopereze cu alte puncte de contact și rețele de informare locale sau din UE.

Candidații selectați vor avea dreptul la un grant pentru acțiuni și la asistență tehnică, ceea ce le va permite să desfășoare o serie de activități de comunicare în calitate de Centru de informare Europe Direct. 

Continue reading
0
84 Hits

Lansarea recomandărilor specifice de țară pentru România 2017

semestrul-european-2017

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează conferința de lansare a recomandărilor specifice de țară pentru România în contextul strategiei Europa 2020 și a guvernanței economice europene, recomandări publicate în data de 22 mai 2017. Evenimentul va avea loc în data de 14 iunie 2017, începând cu orele 10.00, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1, sala Nicolae Titulescu). 

Continue reading
0
53 Hits

Europe Direct Bacău on Facebook

Stiri 2016

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Știri 2015

Știri 2014