Împreună suntem Acasă - concert pentru celebrarea Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi

COVER-SITE-SPECTACOL

Astăzi, 5 decembrie 2017, echipa Centrului Europe Direct Bacău s-a simțit cu adevărat acasă în mjlocul rezidenților Căminului pentru Pensionari Bacău. Întâlnirea a fost prilejuită de invitația de a celebra împreună 10 ani de la aderarea României la marea familie europeană și marcarea Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. Dincolo de receptivitatea participanților la mesajele comunicate referitor la prioritățile Comisiei Europene pentru toate categoriile de vârstă și sociale, am simțit preocuparea reală din partea personalului căminului, sub direcțiunea dnei Magda Dimofte, ca fiecare rezident să beneficieze de condiții de îngrijire la standarde europene.

Continue reading
29 Hits

Dialog între generații pe tema „Cum să transformăm eurovisul în realitate: O Uniune Europeană mai unită, mai puternică și mai democratică”.

AFIS-6-DECEMBRIE
 În contextul aniversării a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și a unui an de la lansarea Corpului European de Solidaritate, Centrul de Informare „Europe Direct" Bacău invită reprezentanții Federației Tinerilor din Bacău și membrii Clubului pentru Pensionari 60+, pe 6 decembrie la ora 9, la un „Dialog între generații" pe te...
Continue reading
28 Hits

E-Buletin 11/2017

COVER-EBULETIN-11-NOIEMBRIE-2017

Cuprins

  • Editorial: O Uniune a valorilor
  • Evenimente de marcă (la nivel global, european și naţional
  • Evenimente de marcă la nivel local
  • Agenda urbană
  • Uniunea Europeană, invitat de onoare la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus
  • Ziua Europeană a Egalităţii Salariale
  • Simpozionul internațional „Proiecții ale culturii române în cultura europeană"
  • Informaţii utile
Continue reading
66 Hits

Hour of Code Romania 2017

Hour-of-Code
"Cel mai de amploare eveniment IT din lume", cum a fost numit Hour of Code inca din 2014, cand Romania s-a alaturat miscarii, se va desfasura in acest an in perioada  4-10 decembrie. Cu acest prilej, profesori din intreaga lume ajuta elevii „sa scrie primele lor linii de cod si sa isi descopere pasiunea pentru cea mai vorbita limba de pe glob:...
Continue reading
33 Hits

Dialog între generații pe tema incluziunii și educației digitale la Clubul pentru pensionari 60+ din Bacău

bigstock-Digital-Community

Sesizând necesitatea incluziunii digitale a unui segment populațional defavorizat din acest punct de vedere, Centrul Europe Direct Bacău si-a propus să ofere persoanelor de vârsta a treia interesate instrumente necesare pentru a beneficia de oportunitățile oferite de tehnologiile digitale și de internet în cadrul unor ateliere digitale, pe care le-am inițiat astăzi la Clubul pentru pensionari 60+ din municipiul Bacău. Scopul acestora este familiarizarea participanților cu aplicații digitale (e-mail, browsing, Skype) și înțelegerea utilității acestora în comunicarea online.

Continue reading
65 Hits

Europe Direct Bacău on Facebook

Evenimente 2016

Evenimente 2015

Evenimente 2014

Caută