×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

E-buletin 5/2018

A apărut ediția lunii mai a e-buletinul de informare al Europe Direct Bacău. Din cuprins, vă recomandăm:

  • Editorial: Politica de coeziune – 30 de ani de investiții în viitorul Europei
  • Evenimente de marcă (la nivel global, european, naţional şi local)
  • 9 mai – Ziua Europei
  • Festivalul Filmului European
  • Programul „DiscoverEU"
  • Campania #EUandME – Ce are de oferit UE pentru mine ?
  • Apeluri proiecte pentru servicii transfrontaliere
  • Informaţii utile 

Puteți parcurge varianta electronică, apăsând pe imaginea de mai jos a primei pagini, sau abonându-vă ​la E-newsletter-ul nostru pentru varianta de mail marketing. 


Continue reading
0
  1724 Hits

Premiul European pentru Patrimoniu Cultural 2018/ Premiile Europa Nostra 2018

Comisia Europeană și Europa Nostra au anunțat pe 15 mai câștigătorii Premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural 2018 (cea mai importantă distincție a domeniului). Cei 29 de câștigători din 17 țări, selectați din 160 de aplicanți, au primit recunoașterea pentru realizările lor impresionante în conservare, cercetare, servicii dedicate, edu...

Continue reading
0
  3211 Hits

Dialog cu cetățenii al comisarului european Corina Crețu și ministrului fondurilor europene Rovana Plumb

Ce fel de viitor ne dorim pentru Uniunea Europeană sau pentru politica de coeziune reprezintă principalele teme de discuție ale dialogului cu cetățenii din data de 22 mai, de la Bacău. Interlocutorii sunt comisarul european Corina Crețu și ministrul fondurilor europene Rovana Plumb. Poți participa la dezbatere în direct, completând formularul de în...

Continue reading
0
  1555 Hits

Ziua Europei 2018 – Workshop interactiv pe tema „Oportunități SCMV în Europa" la Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău

 CIED Bacău a acceptat invitația din partea Colegiului „Mihai Eminescu" Bacău de a sărbători împreună Ziua Europei 2018, invitație adresată de doamna bibliotecară Luiza Sandu și de doamnele directoare Constantina Hulea și Ana-Maria Andrioaie.

Spre marea noastră satisfacție, propunând formatul de workshop interactiv cu tema Oportunități SCMV în Europa, am descoperit atât un colectiv foarte primitor și activ implicat în proiecte europene și parteneriate strategice, cât și liceeni foarte receptivi la oportunitățile de studiu, călătorie, muncă și voluntariat prezentate de coordonatorul CIED împreună cu cei doi voluntari ESN Bacău, Ecaterina Apostu, studentă a Facultății de Litere, și Tiberiu Cosmin, student al Facultății de Științe, din cadrul Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău.

Interacțiunea cea mai activă a fost între tinerii studenți (care și-au prezentat rețeaua în care activează și experiența personală Erasmus sub multiple aspecte) și liceenii care au împărtășit, la rândul lor, din experiența lor în cadrul parteneriatului strategic KA219 "Entrepreneurship Imagination at work" din cadrul programului Erasmus+. Dialogul între cele 2 generații apropiate de vârstă a fost prilejul perfect de a întări ideea că Europa actuală este un „tărâm al oportunităților" pentru cetățenii europeni, în general, și pentru tineri, în mod special.

0
  1642 Hits

Ziua Europei 2018 – Workshop interactiv pe tema „Oportunități SCMV în Europa" la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău

  Sesiunea de workshop interactiv cu tema Oportunități SCMV în Europa desfășurată pe 9 mai la Colegiul National „Gheorghe Vrănceanu" din Bacău, a avut drept gazdă una dintre cele mai active promotoare a oportunităților de formare profesională VET prin programul Erasmus+ în rândul liceenilor, doamna profesoară Diana Popa. Echipa CIED Bacău reprezentată de dna lect. univ. dr. Nadia-Nicoleta Morărașu, a avut ocazia să probeze încă o dată validitatea dictonului sub care funcționează Uniunea Europeană – unitate în diversitate. Deși formatul workshop-ului a fost similar celui desfășurat în alte două licee băcăuane, constituind elementul de unitate, diversitatea s-a manifestat în răspunsurile oferite de cei 36 de participanți invitați să decodeze acronimul SCMV. Voluntarii ESN Bacău ne-au fost și aici alături prin energicul Gabriel-Ștefan Necoară care, împreună cu Vlad Cotruță, i-au convins pe cei peste 40 de elevi din clasele 9-11 de faptul că nu ar trebui să rateze oportunitatea unei mobilități Erasmus+ pentru studiu sau practică atunci când vor fi, la rândul lor, studenți.

0
  2192 Hits

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar