×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Semnarea acordului comercial pentru Brexit - un pas spre ieșirea din impas

acord-Marea-Britanie

După îndelungi tergiversări și eșecuri în negocierile diplomatice, tratatul comercial negociat de Marea Britanie și Uniunea Europeană pentru Brexit a fost semnat miercuri, 30 decembrie, de ambele părți, după o procedură laborioasă,  desfășurata atât la Bruxelles, cât și la Londra. 

Este ultimul pas înainte de ieșirea definitivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană, care va avea loc la 1 ianuarie. Acordul comercial pentru Brexit prevede care vor fi relațiile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie de la această dată și a fost intens negociat în ultimele luni.

Dupa ce Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel au semnat acordul post-Brexit, documentele au fost transportate apoi de Forţele aeriene regale britanice la Londra, unde premierul Boris Johnson si-a pus, la rândul său, semnătura pe acord.

Aceștia sunt niște pași juridici necesari pentru o aplicare provizorie a acordului, de la 1 ianuarie, după ce înțelegerea comercială a fost încheiată pe ultima sută de metri, depășindu-se termenul-limită acordat inițial. 

Portugalia preia Preşedinţia Consiliului Uniunii E...
Primii europeni vaccinați împotriva COVID-19

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar