SELFIE – ajută la tehnologizarea școlii tale

SELFIE 2021
SELFIE sau Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational technologies este un instrument conceput de către Comisia Europeană care poate ajuta școlile să ia decizii în cunoștință de cauză, revizuind și îmbunătățind continuu modul în care sunt utilizate tehnologiile digitale pentru predare, învățare și evaluare.

Această platformă colectează în mod anonim feedback-ul elevilor, profesorilor și a conducerii școlii legat de modul în care tehnologia este folosită în instituția ta de învățământ. Procesul constă într-o serie de întrebări și evaluări de la 1 la 5, iar totul durează aproximativ 20 de minute. În plus, la sfârșit poți primi un certificat care atestă participarea ta, iar școala ta are șansa de a primi o insignă virtuală care atestă nivelul de digitalizare.

În urma colectării feedback-urilor, se generează un „selfie" al școlii tale, în care găsim punctele tari și slabe, conform modelului cadrului Comisiei Europene privind promovarea învățării în era digitală în instituțiile de învățământ. Cu ajutorul acestui raport, se deschide calea către dezbateri și către un viitor mai bun în școala ta europeană.

 Rezultatele sale pot scoate în evidență următoarele aspecte:

  • În ce domenii este utilizată tehnologia în mod eficient și ce îmbunătățiri pot fi aduse?
  • Școala are o viziune asupra modului în care dorește să utilizeze tehnologia și, dacă da, personalul și elevii sunt la curent cu aceasta?
  • După părerea profesorilor, ce tip de formare este cea mai benefică?
  • Ce domenii ar trebui finanțate?

SELFIE este disponibil gratuit pentru școlile primare, gimnaziale, liceale și profesionale din Europa și din alte țări, în peste 30 de limbi. Acesta poate fi utilizat de orice școală – nu doar de cele cu niveluri avansate de infrastructură, echipamente și utilizare a tehnologiilor și poate fi accesat de pe un computer, o tabletă sau un smartphone.

Instrumentul a fost dezvoltat cu o echipă de experți din școli, ministere ale educației și institute de cercetare din Europa. Instituțiile partenere includ Fundația Europeană de Formare, Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale (CEDEFOP) și Institutul pentru tehnologiile informațiilor în domeniul educației al UNESCO.


Autor articol: Alex Chetroiu, student UBc, program de studii CRP, bursier media EUROPE DIRECT Bacau

Vrei să afli mai multe? Intră pe https://ec.europa.eu/education/schools-go-digital_ro și descoperă cum poți lua parte ușor la dezvoltarea școlii tale. 

Urmărește SELFIE pe Twitter la #SELFIE_EU și @EUDigitalEdu pentru mai multe informații #fresh, precum și pagina de Twitter și Facebook a Comisiei Europene. 

NGEU - șansa pentru Europa post-pandemie
Participare workshop "Proiectarea și facilitarea e...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar