Salonul european de bandă desenată 2017

SALON-EUROPEAN-DE-BANDA-DESEANTA

Bucurestiul va gazdui in perioada 9-22 mai 2017 cea de a V-a editie a Salonului European de Banda Desenata. Tema acestei editii, „Respect", a fost aleasa in acord cu evenimentele care au marcat deopotriva scena politica europeana si pe cea sociala din ultima perioada: conflictele, dezbaterile legate de criza refugiatilor sau nesiguranta generata de focarele de terorism.

Programul Salonului European de Banda Desenata cuprinde o ampla expozitie europeana, gazduita la Rezidenta Scena9, in cadrul careia vor expune artisti din 15 tari (Austria, Republica Ceha, Cipru, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Polonia, Romania, Spania, Suedia si Olanda). Vor avea loc si mese rotunde, ateliere si dezbateri.

O parte dintre temele dezbaterilor din cadrul acestei editiei a Salonului European de Banda Desenata sunt: „Banda desenata in sprijinul femeilor: hartuirea sexuala si traficul de persoane", „Reprezentarea marginalilor in banda desenata", „Reflectii grafice asupra depresiei, a singuratatii si a vietii adulte", „Etichetarea si bullying-ul din scoli".

Evenimentul va debuta chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, printr-un eveniment inedit, reunind vernisajul expozitiei gazduite la Rezidenta Scena9 si un performance de muzica si desen live, sustinut de formatia austriaca Bonnage Horreur.

Sursă: Artline.ro

Celebrarea Zilei Europei în cadrul caravanei de in...
E-Buletin de informare 4/2017

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar