Planul european de combatere a cancerului

plan-european-cancer-lansare-2021-uniunea-europeana

Planul european de combatere a cancerului, prezentat în februarie 2020, este răspunsul UE la provocările și evoluțiile în materie de control al acestei boli. El reprezintă un angajament politic de a face toate eforturile posibile pentru a învinge cancerul. Bazat pe zece inițiative majore și pe câteva acțiuni de sprijin, planul face parte din propunerile Comisiei privind realizarea unei adevărate uniuni europene a sănătății, care să ajute UE să devină mai sigură, mai bine pregătită și mai rezilientă.

Planul european de combatere a cancerului sprijină eforturile statelor membre de a preveni cancerul și de a asigura o calitate cât mai bună a vieții pentru bolnavii de cancer, supraviețuitori, familiile și îngrijitorii acestora. Este structurat în jurul câtorva domenii importante în care UE poate aduce cea mai mare valoare adăugată:

  • prevenirea;
  • depistarea timpurie;
  • diagnosticare și tratament;
  • calitatea vieții bolnavilor de cancer și a supraviețuitorilor,

Planul de combatere a cancerului este legat de alte priorități ale Comisiei, în special de strategia farmaceutică pentru Europa și de strategia UE „De la fermă la consumator", precum și de viitorul spațiu european al datelor medicale (menit să se realizeze până în 2025). Combaterea cancerului este una dintre propunerile de Misiuni UE de cercetare și inovare și face parte din cadrul Orizont Europa, care începe în 2021.

Programul „UE pentru sănătate" (2021-2027) le va oferi statelor membre sprijin financiar și tehnic pentru consolidarea sistemelor lor de sănătate.

"În 2020, în timp ce ne luptam cu toții cu pandemia de #COVID19, mulți dintre noi duceam o luptă în tăcere. Lupta împotriva cancerului.Am pierdut mai mult de un milion de europeni ca urmare a acestei boli. Părinți, prieteni, oameni dragi. Și, din păcate, numărul cazurilor este în creștere.De aceea, am prezentat planul Europei pentru combaterea cancerului .Vrem să salvăm vieți prin prevenție. Vrem să depistăm cancerul cât mai din timp posibil. Vrem să asigurăm acces la cele mai înalte standarde de diagnosticare și tratament. Și vrem să îmbunătățim calitatea vieții pacienților cu cancer și a supraviețuitorilor acestei boli.Lupta persoanelor care se confruntă cu cancerul este și lupta noastră, în Europa."

(Sursa: https://www.facebook.com/comisia.europeana.in.romania/posts/10157923151617031)

Mai multe detalii pe https://ec.europa.eu/health/non_communicable_diseases/cancer_ro

Materiale educaționale pentru marcarea ​Zilei Inte...
Înscrieri la atelierul "Stiluri de comunicare" din...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar