Lansarea setului de instrumente pentru profesori "Patrimoniul cultural al Europei"

Set-instrumente-profesori

 În cadrul Anului european al patrimoniului cultural, Comisia Europeană a dezvoltat activități interactive destinate să încurajeze elevii să descopere, să interacționeze și să se bucure de patrimoniul lor cultural.

Setul de instrumente pentru cadrele didactice intitulat "Patrimoniul cultural al Europei" se concentrează pe o mai bună înțelegere a patrimoniului cultural, atât în ​​comunitatea locală cât și în contextul european. Elaborat în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE, acesta a fost creat pentru a ajuta profesorii să discute cu elevii despre patrimoniul cultural, adresându-se elevilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani.

Care este conținutul setului de instrumente?

Ghidul profesorului explică modul de utilizare a setului de instrumente și introduce toate elementele sale:

  • 2 planuri de lecție. Primul este construit în jurul unui joc online prin care profesorii pot introduce acest subiect într-un mod distractiv și educațional. Al doilea plan de lecții încurajează studenții să exploreze dimensiunea europeană a patrimoniului lor cultural prin proiecte creative și practice.
  • 16 propuneri concrete de proiecte care se pot desfășura cu elevii, în interiorul sau în afara sălii de clasă, de exemplu:

Capsula timpului: cum ar arăta viața de zi cu zi după 1000 de ani?;
Adoptați un monument: deveniți persoana legată de monumentul dvs. preferat!;
DiscoverEU: compilarea unei liste cu cele mai importante cinci situri de patrimoniu cultural;
Hai sa dansam! Învățând dansuri tradiționale din întreaga Europă.

  • Jocul online "Detectivii patrimoniului cultural", care introduce tema patrimoniului cultural european printr-o serie de întrebări, adaptate elevilor cu vârste cuprinse între 10-12 ani și 13-15 ani.

Setul de instrumente este disponibil în format PDF pe site-ul https://europa.eu/cultural-heritage/toolkits/toolkit-teachers_ro

Mai multe detalii

Dialog pe tema „Rețelele sociale – între oportunit...
O nouă rundă de permise de călătorie gratuite prin...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar