Comerț electronic mai sigur pentru europeni

comert-electronic

Comisia Europeană a lansat, pe 28 iulie, o notificare pentru a ajuta autoritățile naționale de supravghere să aibă un control mai bun asupra produselor comercializate online. În 2017, 55% dintre europeni au cumpărat de pe internet, conform Tabloului de bord privind condițiile pentru consumatori și astfel au primit produsele direct la ușa lor, departe de obișnuitele controale ale autorităților. 

Unele dintre aceste produse pot fi periculoase și neconforme cu normele Uniunii Europene privind siguranța, cum ar fi jucăriile care conțin substanțe interzise în UE.

Vĕra Jourová, comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, a declarat: „Pentru consumatori, comerțul online este o cale ușoară de a cumpăra, însă nu cu prețul siguranței. O dată cu noua notificare, autoritățile naționale de supraveghere vor putea verifica dacă produsele cumpărate online sunt sigure. Ultimele noastre statistici arată că încrederea în comerțul electronic este în creștere, iar la menținerea acestei tendințe vor contribui și măsurile de siguranță luate astăzi. Este de datoria noastră să ne asigurăm că și în mediul online comerțul rămâne la fel de sigur precum cel traditional."

Comisarul pentru piață internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska, a declarat: „O dată cu creșterea vânzărilor online, autoritățile de supraveghere a piețelor locale întâmpină tot mai multe dificultăți în controlarea și urmărirea produselor vândute pe internet. Acest ghidaj va da asigurări că europenii pot cumpăra online în siguranță, în timp ce alte măsuri care să consolideze activitatea de supraveghere a pieței europene sunt planificate pentru o dată ulterioară, anul acesta."

Citiți întregul comunicat aici

Sursă: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Image Credit: Stirile ProTV

Frans Timmermans/Vera Jourova: "Persecuția și disc...
Consultare privind reducerea costurilor pentru plă...

Europe Direct Bacău on Facebook

Caută