By EUROPE DIRECT Bacau on Thursday, 26 October 2017
Category: Apeluri proiecte

Lansarea competiției Premiile europene pentru competențe digitale - European Digital Skills Awards 2017

Comisia Europeană a lansat a doua ediție a Premiilor europene pentru competențe digitale. Companiile și alte organizații (de exemplu, autorități publice naționale sau locale, întreprinderi, organizații neguvernamentale, asociații etc.) sunt invitate să prezinte proiectele pe care le-au implementat pentru a îmbunătăți competențele digitale în Europa.

Categorii de competențe digitale

Câștigătorii și finaliștii vor fi selectați în următoarele patru categorii:

Competențe digitale pentru toți – dezvoltarea abilităților digitale care să permită tuturor cetățenilor să fie activi în societatea noastră digitală;

Competențe digitale pentru piața muncii – dezvoltarea abilităților digitale pentru economia digitală, de ex. recrutarea și recalificarea lucrătorilor, solicitanții de locuri de muncă; acțiuni privind consilierea și orientarea în carieră;

Competențe digitale pentru profesioniștii din domeniul IT – dezvoltarea competențelor digitale la nivel înalt pentru profesioniștii IT în toate sectoarele industriale;

Competențe digitale în educație – transformarea predării și învățării competențelor digitale într-o perspectivă a învățării pe tot parcursul vieții, inclusiv formarea cadrelor didactice.

Cum puteți aplica?

Puteți aplica pentru Premiile europene pentru competențele digitale prin completarea formularului de aplicație până la 1 noiembrie 2017. Prin depunerea acestui formular de aplicație, sunteți de acord că proiectul trebuie să fie listat în documentele Comisiei privind competențele digitale și locurile de muncă, disponibile pe site-ul web al Comisiei Europene.

Jurizarea și și decernarea premiilor

Câștigătorii vor fi aleși de un juriu independent compus din experți în competențe digitale din diferite grupuri de părți interesate și din diferite state membre, desemnați de Comisia Europeană.

Juriul va evalua impactul proiectului, sinergiile dintre diferitele părți implicate, precum și originalitatea și claritatea prezentării.

Vor fi premiate cele mai bune 4 proiecte destinate îmbunătățirii competențelor digitale ale cetățenilor, elevilor de la clase de profil informatică și profesioniștilor din domeniul IT. Un al cincilea premiu va fi conferit celui mai bun proiect care se adresează nevoilor femeilor și fetelor.

Premiile vor fi decernate de Mariya Gabriel, comisarul european pentru economie digitală și societate, la conferința Coaliția digitală privind competențele și locurile de muncă de la Bruxelles, pe 7 decembrie. Atât câștigătorii cât și participanții la concurs vor fi invitați să-și expună proiectele la conferință. În plus, acestea vor fi prezentate de Comisia Europeană în buletine informative, în presă și în mass-media.