Lansare concurs online de eseuri "Familia europeană, între pandemie și infodemie"

Afis-concurs---Copy

Centrul de informare Europe Direct Valea Trotușului Comănești, în colaborare cu Centrul de Informare Europe Direct Bacău și cu Inspectoratul Școlar al Județului Bacău vor desfășura o noua serie de activități sub denumirea „Caravana de informare Europa, șansa mea".

Adaptându-ne la condițiile speciale impuse de măsurile pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, până la momentul în care vom putea fi din nou în contact direct cu tinerii băcăuani, lansăm, în cadrul caravanei, concursul online Familia europeană, între pandemie și infodemie, desfășurat în perioada 23 aprilie-15 mai 2020.

Concursul se adresează tinerilor băcăuani cu vârste între 14-19 ani, care se confruntă, în această perioadă, cu restricții și schimbări dramatice în familiile, comunitățile și țările în care trăiesc. Avalanșa de informații venite pe toate canalele reprezintă o problemă la fel de serioasă pe cât este și pandemia de coronavirus în sine. Este motivul pentru care le lansăm provocarea de a-și exprima opiniile pe tema Familia europeană, între pandemie și infodemie, prin elaborarea un eseu de tip argumentativ de 250-300 de cuvinte cu care să se înscrie la concurs. Informații detaliate despre concurs pot fi consultate pe Regulamentul concursului.

Calendarul concursului
 • 9 mai 2020 (Ziua Europei), ora 24:00: termenul limită pentru înscrierea în concurs
 • 10-14 mai 2020: jurizarea concursului
 • 15 mai 2020 (Ziua Internaționala a Familiei):anunțarea câștigătorilor pe canale online
 • Iunie-iulie 2020 (în funcție de evoluția pandemiei): premierea câștigătorilor

Tema concursului

Concursul online de eseuri Familia europeană, între pandemie și infodemie oferă participanților oportunitatea de a-și exprima opiniile personale asupra temei propuse. Scopul concursului este acela de încuraja expunerea bine argumentată a viziunii tinerilor referitoare la provocările construcției europene și la valorile pe care familiile europene trebuie să le manifeste în contextul creat de pandemia de coronavirus.

Condiții de participare

Condiții generale

Concursul se adresează tinerilor cu domiciliul sau rezidența în România, cu vârsta între 14-19 ani la data lansării concursului.

Concursul este organizat pe două secțiuni de vârstă:

 • Secțiunea 14-16 ani;
 • Secțiunea 17-19 ani.
Condiții de formă

Eseurile înscrise pot avea un singur autor și trebuie scrise în limba română;

 • Eseurile trebuie să conțină 250-300 de cuvinte și trebuie să îmbrace forma unui eseu argumentativ.
 • Eseurile vor fi trimise prin formularul online sau atasate in format PDF pe adresele de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. și/sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Condiții de conținut
 • Lucrările trebuie să fie originale și realizate într-un stil adecvat;
 • Exprimarea trebuie să fie clară și să aibă cursivitate logică;
 • Pentru susținerea ideii propuse prin eseu, se vor cântări puncte de vedere diferite, incluzând atât argumente cât și contra-argumente, în vederea conturării unui punct de vedere pertinent.
Etapele concursului

Fiecare concurent va completa formularul de înscriere la concurs online, îl va expedia până la termenul limită (9 mai 2020) și va primi din partea organizatorilor confirmarea înscrierii.

Fiecare concurent va trimite o singură propunere individuală de eseu.

Jurizarea va fi asigurată prin anonimizarea propunerilor de eseu de către organizatori și va fi realizată de profesori care nu au elevi înscriși în concurs.

Se recomandă participanților să dea Like paginilor de Facebook ale centrelor de informare Europe Direct din zona în care locuiesc pentru a urmări în direct sesiunea video de anunțare a câștigătorilor.

Criterii de evaluare 
Fiecare eseu poate primi maximum 60 de puncte, pentru îndeplinirea cumulativă a următoarelor criterii:
 • Condiții de formă – 10 puncte.
 • Claritatea și cursivitatea logică a lucrării – 20 puncte.
 • Calitatea argumentării – 20 puncte.
 • Originalitate – 10 puncte.
Premii 
Se vor acorda câte trei premii (I, II, II) și 5 mențiuni la fiecare secțiune de vârstă, constând în echipamente și accesorii calculator/telefon (hard diskuri externe, căști stereo și memorii/memory sticks USB), publicații UE și materiale personalizate. Se oferă Certificate de participare la concurs tuturor concurenților și profesorilor coordonatori.
Caravana de Informare „Europa, șansa mea” la Liceu...
Politici de sănătate în viitorul buget al UE (2021...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Arhivă Apeluri