2018 – Anul european al patrimoniului cultural

2018-Anul-European-al-Patrimoniului

Parlamentul European a adoptat cu o majoritate covârșitoare decizia de desemnare a anului 2018 drept „An European al Patrimoniului Cultural".

Votul din 27 aprilie a.c. este urmare a unui acord politic între Parlamentul European și Consiliu încheiat în luna februarie a acestui an. Consiliul este așteptat să adopte în mod oficial decizia în cursul lunii mai.

 De la situri arheologice la arhitectură, de la castele medievale la tradiții folclorice și arte, patrimoniul cultural al Europei se află chiar în centrul memoriei și a identității comune a europenilor. Bogata sa diversitate națională, regională și locală este un catalizator unic de schimburi între oameni de toate vârstele, din medii sociale, culturi și țări diferite.

„Anul European al Patrimoniului Cultural" va avea un buget de 8 milioane euro, o parte din acesta urmând a fi dedicat unui apel susținut prin intermediul Programului Europa Creativă pentru finanțarea proiectelor de cooperare transnațională în domeniul patrimoniului cultural.

De asemenea, Comisia va aloca resurse pentru a sprijini aproximativ 10 inițiative emblematice la nivel european, precum protejarea patrimoniului cultural împotriva dezastrelor naturale și provocate de om și combaterea traficului ilicit de bunuri culturale.

În plus, Anul tematic va fi susținut de inițiative și proiecte finanțate prin intermediul programelor Orizont 2020, Natura 2000, Europa pentru cetățeni, Erasmus+, Programul european pentru întreprinderi mici și mijlocii (COSME) și Fondurile structurale și de investiții europene.

Comunicatul de presă este disponibil aici.

'Europa în regiunea mea': descoperă, participă și ...
Ceremonia de premiere a laureaților Premiului Uniu...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar