La 1 iulie 2021 a intrat în vigoare Regulamentul referitor la certificatul digital al UE privind COVID. De atunci, statele membre pot emite și verifica certificate digitale privind COVID pentru cetățenii și rezidenții UE, pe tot teritoriul acesteia. 

Pentru ca turiștii care doresc să călătorească în Europa, Comisia Europeană a lansat platforma Re-open EU care oferă informații cuprinzătoare și actualizate privind starea de sănătate, măsurile de siguranță și condițiile de călătorie în toate statele membre ale UE, precum și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Utilizatorii pot obține cele mai recente informații privind măsurile naționale de carantină, cerințele de testare și aplicațiile mobile de depistare a contacților și de avertizare privind coronavirusul.

Aplicație mobilă Re-open EU este disponibilă gratuit pentru telefoanele cu Android și iOS. Platforma web Re-open EU, lansată la jumătatea lunii iunie, a fost vizitată de aproape 8 milioane de ori.  Informațiile sunt actualizate frecvent și disponibile în 24 de limbi. Acest lucru ar trebui să vă ajute să vă planificați călătoria în Europa, păstrându-vă în același timp siguranța și sănătatea.

Informațiile sunt disponibile în cele 24 de limbi oficiale ale UE și se utilizează date verificate care provin de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și de la statele membre. Re-open EU a fost una dintre măsurile anunțate de Comisie în pachetul său din mai 2020 privind turismul și transportul, pentru a-i ajuta pe cetățeni să călătorească în condiții de siguranță, cu respectarea deplină a orientărilor în materie de sănătate.


Autor articol: Alex Chetroiu, student UBc, program de studii CRP, bursier media EUROPE DIRECT Bacau

Vrei să fii la curent? Urmărește Comisia Europeană pe Twitter!

Sursa: https://reopen.europa.eu/ro/