Obiectivul consultării

Normele privind facturarea TVA sunt relevante atât pentru sectorul privat, cât și pentru părțile interesate din sectorul public. Scopul consultării este de a colecta date și elemente concrete pentru evaluarea normelor în materie de facturare introduse de a doua directivă privind facturarea (Directiva 2010/45/UE).

Grup-țintă

Normele privind facturarea TVA sunt relevante atât pentru sectorul privat, cât și pentru părțile interesate din sectorul public.

Chestionarul poate fi completat de actori din sectorul privat și nu numai: întreprinderi (inclusiv IMM-uri), firme de consultanță, asociații comerciale, de afaceri sau profesionale, practicieni în materie de TVA, furnizori de servicii de facturare electronică și cetățeni. De asemenea, sunt binevenite contribuțiile din partea mediului academic, a cercetătorilor și a reprezentanților organizațiilor neguvernamentale.

Unele întrebări se adresează în principal părților interesate care au cunoștințe de specialitate, însă, cu excepția părții B, dedicate întreprinderilor, întrebările pot fi abordate de orice parte interesată.

Perioada consultării

13 Iunie 2018 - 20 Septembrie 2018

Instrucțiuni pentru completarea chestionarului

Completarea chestionarului online durează în jur de 30 de minute și răspunsurile transmise prin intermediul aplicației EU Survey, cu ajutorul căreia a fost realizat chestionarul accesând linkul https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Evaluation_invocing_rules și selectând limba română.

Rezultatele consultării și etapele următoare

Contribuțiile individuale vor fi publicate pe pagina web a consultării. Rezultatele tuturor activităților de consultare legate de această inițiativă vor fi rezumate într-un raport de sinteză. Acest raport va fi publicat tot pe pagina web a consultării.

Mai multe detalii