×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Ziua Internațională pentru un Internet mai Sigur 2015

Pe 17 februarie 2015, alături de elevii clasei a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale "Alexandru Piru" din comuna Mărgineni, am celebrat Ziua Internațională pentru un Internet mai Sigur. La  nivel național proiectul Sigur.info este platforma creată pentru a puncta necesitatea siguranței navigării pe Internet și responsabilizarea elevilor și părinților privind mediul online. Proiectul Sigur.Info este dezvoltat de un Consorțiu format din Salvați Copiii România – Coordonator național, FOCUS – Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual și Positive Media, începând cu septembrie 2008. Proiectul face parte din programul comunitar multianual de promovare a utilizării, în condiții de mai mare siguranță a Internet-ului și a noilor tehnologii on-line, Safer Internet plus.

 

Programul evenimentului realizat de noi a fost următorul:

10.00 – 10.10: Prezentarea Centrului Europe Direct Bacău și a altor activități relaționate siguranței pe Internet

10.10 – 10.20: Personalizarea activității prin activități de branstorming privind următoarele concepte: Internet,siguranță, mediul [on]line și [off]line, intimitate, expunere, date personale, protecție

10.20 – 10.30: Dezbatere privind 10 întrebări-cheie de care trebuie ținut cont atunci când se ia în considerare navigarea în mediul online și pe platforme de socializare

10.30 – 10.35: Completarea unui chestionar privind amprenta digitală

10.30 – 10.45: Discuții privind opțiunile alese de către elevi (dacă au fost corecte, de ce și dacă au ales opțiuni greșite, care sunt cele corecte și de ce)

10.45 – 10.50: Oferirea unor sfaturi pentru părinți și vizionarea unor videoclipuri tematice

 

10.50 – 11.00: Discuții privind videoclipurile și diseminarea de publicații tematice.

Prezentările și filmulețele utilizate (au fost preluate de pe platforma națională) pot fi accesate mai jos. Pozele sunt disponibile pe pagina de FB a Europe Direct Bacău. 

 

 

 

Image credit: Europe Direct Bacău

Ziua Consumatorului European 2015 la Școala Gimnaz...
Portalul Europeana

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar