„UNI!(ȚI) sub culorile solidarității”

0-cover

 În consonanță cu tema „Culori în Parcul Gherăiești", propusă anul acesta pentru Festivalul educațional „Zilele Parcului Gherăiești", organizat de Asociatia Pentru Dezvoltare Activa (ADA), în parteneriat cu Municipiul Bacău şi Federația Tinerilor din Bacău, Centrul „Europe Direct" Bacău a desfăşurat un workshop sâmbătă, 26 august 2017, de la 15:30-17:00, sub deviza „UNI!(ȚI) sub culorile solidarității".

Atelierul facilitat de dna Nadia-Nicoleta Morăraşu a antrenat participanţii în jocul Regiunilor UNI! Lansat sub egida Comisiei Europene, acest joc vizează să ajute participanții la conștientizarea importanței solidarității în viața socială a unei comunități. 

 Împărţiţi în 6 echipe, jucătoriinoştri au înţeles din start faptul că, doar împreună pot fi cîştigători. Aşa că s-au implicat în îmbunătățirea situației a şase regiuni europene, alese la întâmplare, prin îndeplinirea provocărilor personajelor cu nume si culori simbolice (Mrs. Blossom, Mr. Wheeler, Mr. Electric, Mrs. Qwerty, Mr. Vitality, Mrs. Allegro), fiecare reprezentând un domeniu de interes public (mediu, transport, energie, invenții, educație şi social, turism şi cultură).

Am promis participanţilor o combinaţie de distracţie şi educaţie şi credem că ne-am ţinut de cuvânt. Mulţumim Mirunei, lui Rareş şi Mark şi entuziaştilor voluntari ADA că s-au prins în jocul nostru, adaptând principiul de bază al solidarităţii –"unul pentru toţi şi toţi pentru unul" –ca să dovedească că se poate ajunge, cu avânt tineresc şi dorinţă de mai bine, la …toţi pentru toţi.

SOTEU 2017: Discursul Privind Starea Uniunii
E-Buletin 8/2017

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută