Comisia Europeană organizează de două ori pe an stagii de formare care durează 5 luni, pentru tineri absolvenţi de studii universitare. Nu sunt excluși cei care, în cadrul procesului de învăţare pe tot parcursul vieţii, au obţinut recent o diplomă universitară şi sunt la începutul unei noi cariere profesionale.

Cu un stagiu plătit de 5 luni în cadrul Comisiei Europene (sau al unor organisme și agenții executive ale instituțiilor europene, cum ar fi Serviciul European de Acțiune Externă sau Agenția Executivă pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii), începând cu 1 martie sau 1 octombrie, candidații primesc un grant lunar de 1.176,83 € la 1 martie 2018 și rambursarea cheltuielilor de călătorie. Pot fi asigurate și asigurări de sănătate și accidente. Stagiarii cu dizabilităţi pot primi un supliment la grant.

În fiecare an, există aproximativ 1.300 de posturi disponibile pentru candidații care doresc să obțină experiențe practice într-un mediu internațional și multicultural, care poate fi o îmbogățire importantă pentru cariera viitoare.

Calendar
STAGIU OCTOMBRIE 2018-FEBRUARIE 2019
APLICAȚII: 4 ianuarie 2018 (ora 12:00, ora Bruxelles-ului) - 31 ianuarie 2018 (ora 12.00, ora Bruxelles-ului)
EVALUARE: martie 2018
Pre-identificare: aprilie
Verificarea eligibilității: aprilie-mai
PRE-SELECȚIE: mai-iunie 2018
Trimiterea ofertelor: începe la sfârșitul lunii iunie 2018

Pentru detalii despre modul de depunere a solicitărilor, citeşte procedura de aplicare.

Sursă și credit image: European Commission https://ec.europa.eu/stages/