Asociația Studenților la Drept din cadrul Universității ,,Alexandu Ioan Cuza" Iași (ASD-UAIC Iași), în parteneriat cu BETA e.V. – Bringing Europeans Together Association, va desfășura a doua ediție a proiectului Model European Union Iași cu scopul de a crea un cadru optim pentru simularea procesului decizional al instituțiilor Uniunii Europene, într-un context multicultural.

În acest sens, organizatorii doresc să ofere tinerilor participanți din România și din străinătate oportunitatea de a experimenta modul de funcționare a Parlamentului, respectiv Consiliului European și de a-și consolida astfel cunoștințele cu privire la politicile europene.

Model European Union Iași 2018 va avea loc în perioada 14-18 martie 2018 și va propune spre dezbatere două teme de actualitate pe agenda europeană, respectiv:

  1. Înființarea Biroului Procurorului European
  2. Contracte privind tranzacționarea bunurilor pe piața unică digitală.

Înscrierea pentru MEU Iași 2018 a fost extinsă în data de 15 ianuarie 2017. Accesați formularul de înscriere AICITaxa de înscriere este de 30 EUR și va acoperi cheltuielile pentru cazare, masă și o parte dintre activitățile sociale, urmând ca participanții să se ocupe în mod individual de cheltuielile aferente transportului.

Pentru detalii și informații actualizate, urmăriți pagina de Facebook (https://www.facebook.com/MEUIasi/) și site-ul (http://asd-uaic.ro/meu/)

Sursă: https://www.agerpres.ro/educatie-stiinta/2018/01/09/iasi-inscrierile-la-a-doua-editie-a-proiectului-model-european-union-incep-la-jumatatea-lunii-ianuarie--33212

Image credit: Model European Union Iași