„Ambasador Junior la Uniunea Europeană" este un proiect inițiat de MAE și UNICEF în România, prin care se dorește promovarea participării copiilor la nivel european  și acomodarea acestora cu instituțiile europene și cu procesul decizional.

Cine poate aplica?

Apelul la candidatură este deschis tuturor copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, pasionați de drepturile copilului și de promovarea unei Europe mai incluzive, de vorbitul în public și de scris, cu foarte bune abilități de comunicare în limba engleză sau franceză.

Cum se poate aplica?

Dosarul de candidatură trebuie să conțină:

  • CV;
  • două scrisori de recomandare;
  • scrisoare de motivație;
  • elaborarea unor propuneri de activități pe care le poate desfășura pe durata mandatului, pentru a promova în rândul copiilor proiectul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, activitățile și evenimentele la care participă în calitate de ambasador.

Termen depunere aplicații

Candidaturilor pot fi trimise între 19.12.2018 și 28.12.2018 la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Selecția și anunțarea rezultatelor

În cadrul proiectului, vor fi selectaţi două fete și doi băieți care vor avea oportunitatea, în premieră, să participe la întâlniri la nivel înalt, atât în România, cât și la Bruxelles, alături de lideri și tineri europeni.

Interviul va cuprinde întrebări de cultură generală privind drepturile copilului, Uniunea Europeană și Președinția României la Consiliul UE.

Juriul va fi format din reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, prin intermediul Autorității Naționale pentru protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), Institutului European din România și ai UNICEF.

Foto cover: www.unicef.ro

Mai multe detalii