Acces transfrontalier la abonamentele pentru servicii digitale în orice țară UE

29995685_10213287380072535_1342817912_o

De la 1 aprilie 2018, cetățenii europeni vor avea acces la conținutul online la care sunt abonați în propria țară pe întreg teritoriul UE.

Noile norme în materie de portabilitate au scopul de a garanta accesul cetățenilor europeni care cumpără sau se abonează la servicii digitale on-line și atunci când călătoresc sau locuiesc temporar în alte state membre. De aceste reglementări vor beneficia atât cetățenii UE abonați la conținut online, cât furnizorii acestor servicii, care vor putea asigura portabilitatea acestora fără a fi nevoiți să achiziționeze licențe diferite pentru fiecare stat.

Într-o Declarație comună a Comisiei Europene, Parlamentului European și Președinției bulgare a Consiliului UE (dată de vicepreședintele Comisiei Europene Andrus Ansip, comisarul european Mariya Gabriel, ministrul bulgar al transporturilor, tehnologiei informației și comunicațiilor Ivaylo Moskovski și membrii Parlamentul European Pavel Svoboda și Jean-Marie Cavada), s-a subliniat:„Cetățenii se află în centrul tuturor inițiativelor noastre digitale. De la 1 aprilie, oriunde veți călători în UE, veți avea acces la filmele, serialele de televiziune, transmisiunile sportive, jocurile și cărțile electronice preferate grație serviciilor digitale la care sunteți abonați acasă. Normele se vor aplica în cazul serviciilor cu plată, însă și furnizorii de conținut gratuit pot opta să le aplice. Furnizorii de conținut on-line vor beneficia, de asemenea, de noile norme. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să achiziționeze licențe pentru alte teritorii în care călătoresc abonații lor".

Pentru mai multe detalii, accesați 

Concurs foto pe Instagram pe temele din agenda EYE...
E-buletin 3/2018

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută