Dialog pe teme europene - Ce este democrația și libertatea de exprimare în Europa de azi?

foto-1---dialog-2

 Miercuri, 30 mai 2018, în Amfiteatrul Colegiului Național Pedagogic „Ștefan cel Mare" din Bacău, a avut loc dialogul pe teme europene cu tema Ce este democrația și libertatea de expresie în Europa de azi? Dialogul a fost organizat de echipa Centrului de Informare „Europe Direct" Bacău, coordonată de lector univ. dr. Nadia Morărașu, iar moderatorul evenimentului a fost Maria Bocicov, masterandă la Programul de Studii Comunicare în spațiul public.

Gazda evenimentului a fost domnul profesor doctor Dorel Nistor, iar participanții la dialog au fost peste 60 de liceeni de la profilul pedagogic, dornici să afle cum își pot exercita drepturile democratice în Europa de astăzi. Cei doi invitați, fără de care dialogul în sine nu ar fi existat, au fost domnul conferențiar universitar doctor Ioan Dănilă, redactor al Revistei de cultură Ateneu și președintele Asociației Romanian Youth Movement for Democracy, domnul Marian Dămoc. Ambii invitați desfășoară o activitate susținută în domeniul promovării și apărării valorilor democratice și a libertății de expresie, la nivelul municipiului și județului Bacău.

Prima parte a dialogului a fost prefațată de o scurtă introducere în temă, alături de câteva detalii despre activitatea Centrului de Informare Europe Direct Bacău, oferite de moderator și de doamna coordonator Nadia Morărașu, după care cei doi invitați și-au expus părerile și experiențele de viață vizavi de subiectul dialogului. A doua parte a dialogului s-a concentrat pe discuții, exemple din viețile invitaților și a elevilor participanți, precum și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Interesul participanților pentru activitatea de astăzi ne-a întărit convingerea că astfel de de dialoguri sunt binevenite și că efectul acestora nu poate fi decât pozitiv, în contextul în care democrația, libertatea de expresie și dreptul la replică sunt teme foarte actuale în rândul tinerilor și nu numai.

Maria Bocicov

CONFERINŢA CIED Bacău 2018, ediția 1
Ce este democraţia şi libertatea de exprimare în E...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Evenimente

Caută