Caravana de informare „Educație şi voluntariat ȋn Europa“ la Primăria Vultureni

caravan_20170819-120715_1

Din seria activităţilor din cadrul caravanei „Educaţie şi voluntariat în Europa", Centrul de Informare „Europe Direct Bacău", în colaborare cu Direcţa Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău şi Primăria comunei Vultureni a organizat astăzi, 19 august 2017, un atelier pe tema „Violenţa domestică – de la factori determinanţi la soluţii de combatere", la care au participat 30 de tineri cu vârste cuprinse între 13-17 ani şi părinţi din localităţile comunei Vultureni. Tema abordată se înscrie pe linia acţiunilor întreprinse in anul 2017 pe linia combaterii acestui fenomen social, sub semnul Anului European dedicat eliminării violenţei asupra femeilor

Pornind de la identificarea tipurilor de violenţă domestică (abuz fizic, verbal, emoţional, economic, social, religios etc.) cu care se confruntă familiile din România, indiferent de pătura socială, dna lect. univ dr. Nadia-Nicoleta Morăraşu a antrenat participanţii intr-o discuţie pe marginea factorilor care determină comportamente violente şi a soluţiilor viabile pentru eliminarea violenţei împotriva copiilor şi a femeilor. Dat fiind faptul că violenţa domestică este relaţionată cu discriminarea de gen, s-au adus in discuţie şi drepturile cetăţenilor europeni de a fi apăraţi împotriva acesteia. 

În a doua parte a activităţii, la care au participat doar tinerii voluntari care sunt implicaţi în organizarea activităţilor de la Şcoala de vară Vultureni, dna Morăraşu le-afăcut un training referitor la folosirea instrumentelor educative puse la dispoziţie de „Europe Direct Bacău", în atelierele realizate cu copii de vârstă preşcolară şi şcolară, cu insistenţă asupra modului de desfăşurare a Jocului Regiunilor UNI!, în scopul dezvoltării spiritului de muncă în echipă în vederea rezolvării unor probleme comunitare. 

Youth4Regions Media Programme
Inițiative cetățenești europene deschise

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Evenimente

Caută